Τρίτη, Μάρτιος 20, 2018

Αναζήτηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΠΔ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ Ν.4439

1. Απόψεις και ενέργειες ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ΤΕΕ, συλλογικών φορέων σχετικά με το Ν.4439/2016:

a. Στις Γενικές Συνελεύσεις Κοσμητείας ΠΚ και Τμήματος ΔΠΘ συζητήθηκαν οι εξελίξεις επ΄αφορμής του Ν.4439. Τα Ιδρύματα θεωρούν ότι θα πρέπει να προσέλθουν στις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και να αποδείξουν με βάση τα προγράμματα σπουδών, ότι ορθώς κατέχουμε όλα τα δικαιώματα που είχαμε ως σήμερα και πλέον να κατοχυρώσουμε με ΠΔ εκείνα που βασίζονται σε εγκύκλιους που αυθαίρετα αμφισβητούνται σε διάφορες περιοχές. Βάση εργασίας στις Ομάδες Έργου θα είναι το Σχέδιο ΠΔ της διαπραγμάτευσης ΜΠΔ/ΜΜ/ΜΑΝΜ του 2016.

b. Επί της μετονομασίας, κρίθηκε ότι αφενός θα πρέπει να εξανλητθούν οι δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος και αφετέρου δεν υπάρχει συσχέτιση μετονομασίας με το νόμο, αφού αυτός είναι αρμοδιότητας του ΥΠΟΜΕ και όχι του Υπ.Παιδείας.

c. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με κοσμήτορα και Πρόεδρο αντίστοιχα επιμείναμε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ και πως ο Ν.4439 δεν θα λύσει π.χ. τα θέματα ΑΣΕΠ. Ανεξάρτητα της πορείας διαπραγμάτευσης στις επιτροπές του νέου νόμου λοιπόν, θα πρέπει να δουλευτούν και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα στα οποία μόνο η μετονομασία απαντά, παρά τις πολλές αναδρομικές/μεταβατικές διατάξεις που θα σήμαινε.

d. Το ΤΕΕ, παρά την αρχική ενάντια τοποθέτηση του Προέδρου, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια.

2. Επιλογή εκπροσώπου και αναπληρωτή για την Ομάδα Εργασίας που ορίζει ο Ν.4439 κατόπιν αιτήματος του ΥΠΟΜΕ:

a. Κανένα μέλος του Συλλόγου μας δεν απέστειλε πρόταση να εκπροσωπήσει το Σύλλογο στην Ομάδα Εργασίας, ούτε τέθηκε θέμα μη συμμετοχής. Συνεπώς:

  • ως Τακτικό Μέλος προτάθηκε ο Πρόεδρος Δημήτρης Κουτσοθεόδωρος και
  • ως Αναπληρωματικό Μέλος ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Παπαδημητρίου

b. Το ΔΣ του ΠΣΔΜΗ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να στείλει εκπροσώπους, καθώς υπήρχαν επιφυλάξεις από παρατάξεις. Τονίζεται ότι ο ΠΣΔΜΗ στέλνει εκπροσώπους στις Ομάδες/Επιτροπές των ΜΜ και των ΗΜ. Οι υπόλοιποι σύλλογοι, σταδιακά στέλνουν εκπροσώπους και μέχρι 21/12 θα γνωρίζουμε  αν θα λειτουργήσουν κανονικά όλες οι ομάδες.

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΣΜΠΔ | ΣΑΒΒΑΤΟ 21-1-2017

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, που ορίστηκε από την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, συνεδρίασε στις 11-12-2016 στην Αθήνα και κατόπιν αποτίμησης των συνθηκών αποφάσισε:

 

1 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ & ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΠΗΣ

1.1 Στις Εκλογές θα ψηφίσουν μόνο ΜΠΔ που είχαν, έχουν ή θα έχουν κάνει αίτηση εγγραφής Τακτικού μέλους έως τις 23/12 ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται στο www.mpd.gr

1.2 Η εγγραφή στο Σύλλογο είναι δωρεάν. Τα μέλη θα πληρώσουν μόνο την ετήσια συνδρομή 5 € για το 2017, την ημέρα της ψηφοφορίας. Νέοι ή άνεργοι μπορούν να πληρώσουν τη μειωμένη συνδρομή στα 2 €.

1.3 Μέλος που έχει κάνει παλιά εγγραφή και ΔΕΝ έχει μπει να δηλώσει επίκαιρα στοιχεία στην πλατφόρμα του Συλλόγου, θεωρείται αυτόματα ότι ψηφίζει στην Αθήνα

1.4 Στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλη περιφερειακή κάλπη ψηφίζει μόνο μέλος που ΡΗΤΑ το έχει δηλώσει μέχρι τις 23/12 μέσω της παρούσας πλατφόρμας εγγραφής/ενημέρωσης του ΠΣΜΠΔ. Δηλαδή ΔΕΝ αντιστοιχίζεται αυτόματα μέλος με κάλπη βάση περιοχής κατοικίας.

1.5 Ένα μέλος δεν μπορεί να ψηφίσει σε άλλη κάλπη από αυτή που θα δηλώσει έως τις 23/12

1.6 Μετά τις 23/12 ΔΕΝ θα γίνουν νέες εγγραφές και δεν μπορεί να δοθεί παράταση

1.7 Τα Δόκιμα Μέλη ΔΕΝ ψηφίζουν. Αν είχατε εγγραφεί ως Δόκιμα Μέλη και πλέον είστε μέλη ΤΕΕ, ενημερώστε τα στοιχεία σας.

1.8 Αν είστε εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα πατήστε update your prefernces σε όποιο μήνυμα έχετε λάβει από το Σύλλογο για να δείτε τι στοιχεία σας έχει ο ΠΣΜΠΔ και να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις.

1.9 Για να προτείνετε σε ΜΠΔ που δεν λάμβάνει email από το Σύλλογο, να εγγραφεί ή να ενημερώσει τα στοιχεία του αν είναι μέλος από παλιά, στείλτε του αυτή τη διεύθυνση: http://eepurl.com/b10eqT

 

2 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ & ΚΑΛΠΕΣ
Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, να αποφευχθεί η σύμπτωση με επίσημη αργία και να διευκολυνθούν τα μέλη:

2.1 Ημερομηνία διεξαγωγής αρχαιρεσιών καθορίζεται η 21/1/2017 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ώρες 10 π.μ.-3 μ.μ. στο ΤΕΕ και ΤΕΕ/ΤΚΜ αντίστοιχα.

2.2 Άνοιγμα πρόσθετης κάλπης, θα γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ικανοποίησης του ελάχιστου αριθμού 40 εγγεγραμμένων μελών στην οικεία Περιφέρεια. Η απόφαση για το άνοιγμα πρόσθετης κάλπης και λεπτομέρειες του θέματος, θα ληφθεί στις 27/12.

 

3 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

3.1 Τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  έως 27/12 στις 5μ.μ. ή αυτοπροσώπως στο ΤΕΕ στις 27/12 4μ.μ-5μ.μ..

3.2 Στα ψηφοδέλτια θα συμπεριλαμβάνονται μόνο εμπρόθεσμα εγγεγραμμένα Τακτικά Μέλη. Τα μέλη που θα συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο θα κληθούν να καταβάλουν τη συνδρομή του 2017 πριν την εκτύπωση και αποστολή των ψηφοδελτίων στις κάλπες.

3.3 Κατά την κατάθεση του ψηφοδελτίου θα οριστεί και ένας εκπρόσωπος της παράταξης.

3.4 Κάθε παράταξη υποχρεούται να υποδείξει ένα Τακτικό μέλος για την Τοπική Εφορευτική Επιτροπή σε κάθε περιφερειακή κάλπη

 

4 Να κατατεθεί άμεσα αίτημα ορισμού δικαστικού αντιπροσώπου για την κεντρική κάλπη της Αθήνας, με δαπάνη που θα εγκρίνει το ΔΣ.

 

Εκ μέρους της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής,

Ο Πρόεδρος | Γεώργιος Ζουμαδάκης

Ο Γραμματέας | Ελευθέριος Αμοιραλής

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ | ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΣΜΕΔΕ

(Περιεχόμενο επιστολής που εστάλη στον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Αναστ.Πετρόπουλο)

Αξιότιμε κε Υφυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης θα ήθελε να αιτηθεί τη δίμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών Β΄ Εξαμήνου 2016 καθώς και των κάθε λογής αναδρομικών προσαυξήσεων με την ίδια καταληκτική ημερομηνία.

Η πίεση που ασκείται στους πλέον των 1600 μηχανικούς της ειδικότητός μας που είναι ενταγμένοι στο ΕΤΑΑ αλλά και ευρύτερα όλων των επιστημόνων είναι τεράστια, καθώς κάλούνται μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις που με ευθύνη της Πολιτείας δεν υπολογίστηκαν εγκαίρως. Τονίζεται δε, ότι η τυπική καταληκτική ημερομηνία της 31/10/16 είναι καθαρά θεωρητική και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως βάση υπολογισμού του διαθέσιμου διαστήματος που είχε ο υπόχρεος.

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού, γεννά ένα αβέβαιο και κατά τα φαινόμενα ασύμφορο περιβάλλον για τους εργαζόμενους σε 1-2 εργοδότες, για μισθωτούς με παράλληλο ελ.επάγγελμα, όπως και για όσους έχουν μεσαία εισοδήματα από πολλαπλές πηγές, συνεπώς οι Μηχανικοί καλούνται με την ίδια ακριβώς καταληκτική ημερομηνία, να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους ως ελ.επαγγελματίες ή αν θα ασκήσουν δραστηριότητα με άλλη μορφή και ενώ καμία εφαρμοστική εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί.

Κατόπιν των παραπάνω, είναι επιβεβλημένη κοινωνικά και σίγουρα θα φέρει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα, η κατ΄ ελάχιστον δίμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών Β΄ Εξαμήνου 2016 καθώς και των κάθε λογής αναδρομικών προσαυξήσεων με την ίδια καταληκτική ημερομηνία ήτοι από 30/12/2016 σε 28/2/2017. Τα παραπάνω άνευ προσαυξήσεων εκπροθέσμου και με παράλληλη διατήρηση των διακανονισμών, της ασφαλιστικής ικανότητας και ενημερότητας των υπόχρεων, ώστε οι ασφαλισμένοι να ανταπεξέρχονται στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις με ομαλότερους όρους.

Μετά τιμής, για το ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης,
Δημήτρης Κουτσοθεόδωρος | Πρόεδρος
Λεωνίδας Παρασκευόπουλος | Γεν.Γραμματέας

   

Έκτακτη Συνεδρίαση ΔΣ ΠΣΜΠΔ | Αθήνα 15-12-2016

Έκτακτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 16.00, στο ΤΕΕ, Νίκης 4 Αθήνα.

Θέματα Ημερησίας Διάταξης:

1. Ανασύσταση Διοικητικού Συμβουλίου

2. Ενημέρωση για εξελίξεις σχετικά με το Ν.4439/2016, απόψεις και ενέργειες ΤΕΕ, συλλογικών φορέων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων

3. Επιλογή εκπροσώπου και αναπληρωτή για την Ομάδα Εργασίας που ορίζει ο Ν.4439 κατόπιν αιτήματος του ΥΠΟΜΕ

4. Αρχαιρεσίες Συλλόγου

Καλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΜΠΔ να είναι παρόντα στη συνεδρίαση.

Μέλη του Συλλόγου που επιθυμούν να παρευρίσκονται στη συνεδρίαση, μπορούν να αποστείλουν σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο έως τις 14/12.

Τονίζεται ότι έως την πραγματοποίηση των εκλογών το ΔΣ θα συνεδριάζει εκτάκτως και θα αποφασίζει για τρέχοντα και επείγοντα θέματα, σύμφωνα με την παράγραφο ΙΙ, Άρθρο 13, Κεφάλαιο Γ' του Καταστατικού του ΠΣΜΠΔ.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Κουτσοθεόδωρος | Πρόεδρος ΔΣ

Λεωνίδας Παρασκευόπουλος | Γεν.Γραμματέας ΔΣ

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ΝΕΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ PATHFINDER

ΚΑΙΡΟΣ

FORUM ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

forum

FACEBOOK

Facebook Image

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Θέλετε να εγγραφείτε στο Μητρώο Μελών του συλλόγου;
Δείτε εδώ ποιές είναι οι προϋποθέσεις και η διαδικασία...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Σε ποιό τμήμα ΜΠΔ σπουδάσατε;