Τρίτη, Μάρτιος 20, 2018

Αναζήτηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΠΔ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠ.ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απέστειλε σήμερα επιστολή στο Σύλλογο για τον ορισμό εκπροσώπου στην Ομάδα Έργου για την "Ρύθμιση του Επαγγέλματος του Μηχανικού", σύμφωνα με το Ν.4439/2016.

Όλοι οι Σύλλογοι υποχρεούνται να ανταποκριθούν εντός 15 ημερών.

Το ΔΣ του ΠΣΜΠΔ θα συζητήσει αρχικώς το θέμα την Τετάρτη 7/12. 

Δείτε εδώ το Έγγραφο από τό ΥΠΟΜΕ

 

Δημήτρης Κουτσοθεόδωρος | Πρόεδρος ΔΣ ΠΣΜΠΔ

 

Νέος Νόμος για ΤΕΕ και άσκηση επαγγέλματος Μηχανικού

Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 22/11 ως προεδρείο του ΔΣ, βρεθήκαμε κατεπειγόντως στη Βουλή, ώστε να συνομιλήσουμε με τον Υπουργό ΥΠΟΜΕ Χ.Σπίρτζη για το νέο νόμο για τους Μηχανικούς και το ΤΕΕ. Είμαστε ο μόνος Σύλλογος που επιδίωξε και έκανε μία τέτοια συνάντηση.

Το ενδιαφέρον και η ανησυχία μας συνοψίστηκε στα εξής:

Α. Ποιος θα είναι ο τρόπος απόδοσης των δικαιωμάτων σε ΟΛΕΣ τις ειδικότητες από τον Ιούλιο του 2017;

Β. Τι θα συμβεί με όσους έχουν ήδη δικαιώματα που ενδεχομένως η Επιτροπή να μη συμπεριλάβει σε όσα πρέπει να αποδίδονται;

Γ. Τι θα συμβεί μέχρι τον Ιούλιο του 2017 που θα βγει το ΠΔ;

Σύμφωνα με τον Υπουργό (Γ) τίποτα δεν αλλάζει μέχρι τον Ιούλιο του 2017, καθώς οι αλλαγές ισχύουν μόνο με την έκδοση του ΠΔ. Εμείς ζητήσαμε αυτό να συμπεριληφθεί εντός του Νόμου, ώστε να μη χρειαστεί να αποσταλούν εγκύκλιοι.

Επίσης σύμφωνα με όσα μας παρουσίασε ο Υπουργός ο τρόπος απόδοσης θα είναι εξατομικευμένος ανά δίπλωμα/διπλωματούχο συνεπώς (Β) θα εξεταστεί το πώς δεν θα ξανακριθούν οι ήδη ασκούντες την κάθε δραστηριότητα, κάτι που και πρακτικά είναι και αδύνατο.

Συνάδελφοι, οι αλλαγές που έρχονται στο ΤΕΕ και στην άσκηση του επαγγέλματος είναι τεκτονικές και θέτουν τους πάντες προ των ευθυνών τους: Κυβέρνηση, Δημόσια Διοίκηση, ΤΕΕ, Συλλόγους αλλά το θεμελιώδη ρόλο τον έχουν οι Πολυτεχνικές Σχολές.

Τα πάντα θα κρίνονται με βάση το πρόγραμμα σπουδών και στη διαδικασία αυτή εμείς θα αξιώσουμε πλήρη διαφάνεια. Ίδιο πρόγραμμα σπουδών θα πρέπει να σημαίνει ίδια δικαιώματα. Είτε το πρόγραμμα δίνεται στο ΕΜΠ είτε στο ΠΚ είτε στο ΔΠΘ.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ & ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ

Το 2016, οι δύο εκπρόσωποι του Συλλόγου, με εξουσιοδότηση των Σχολών ΜΠΔ, καταλήξαμε σε κοινό πλαίσιο με τους ΜΜ στο διάλογο εντός του ΤΕΕ. Το πλαίσιο έχει τεθεί στην κρίση σας και έχει την καθολική αποδοχή σας. Η ειδικότητα είναι λοιπόν πανέτοιμη να υποβάλλει αυτό το πλαίσιο στις Επιτροπές.

https://www.dropbox.com/s/601yl6pxpidvwux/sxedio_PD_v5_arthro_6.pdf

Ανοίξαμε όμως για πρώτη φορά και επίσημα τη συζήτηση για ενδεχόμενη μετονομασία και τρέχουμε τη διαρκή έρευνα κατά την εγγραφή στη λίστα ενημέρωσης του Συλλόγου. Σήμερα 98,3% των συναδέλφων έχουν δηλώσει επώνυμα υπέρ αυτής της μετονομασίας και στο επόμενο επτάμηνο θα πρέπει να γίνει μία οριστική επιλογή:

- Είτε παραμένουμε Σχολές ΜΠΔ, μπαίνουμε στη νέα ειδικότητα στο ΤΕΕ λειτουργούμε στη δική μας Επιστημονική Επιτροπή και έχουμε δικαιώματα ΜΠΔ

- Είτε θα γίνουμε Σχολές ΜΜΠΔ επιστρέφουμε στην ειδικότητα ΜΜ στο ΤΕΕ και διεκδικούμε τα δικαιώματα μαζί με τους Μηχανολόγους.

Η συζήτηση στις Επιτροπές θα δείξει ποιος ακριβώς είναι ο δρόμος στον τύπο και στην ουσία και κανένας δεν μπορεί να υπεκφύγει. Τις συνολικές λεπτομέρειες θα τις δούμε μόλις γίνει η σύσταση των Επιτροπών, οπότε θα γνωρίζουμε και το πλαίσιο πάνω στο οποίο αυτές θα εργαστούν.

Ο Σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε πολλές φορές μόνος και πάλεψε ώστε να υπερασπιστεί με κάθε μέσο, την πρόσβαση στο επάγγελμα. Παλέψαμε με την πολυνομία, την ανομία, την αδιαφορία, την άγνοια, τα λόμπυ, τις φατρίες, τις σκοπιμότητες. Υπήρξαν ακόμα και συνάδελφοι που συντάχθηκαν ή ανέχθηκαν πολέμιους των ΜΠΔ, δίνοντάς τους άλλοθι να συνεχίζουν.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι αλλαγές γίνονται μόνο με σχεδιασμό, συλλογικότητα, επιμονή και ανιδιοτελή διαπραγμάτευση πάνω από το τραπέζι.

Αυτή είναι η μητέρα των μαχών και ευτυχώς έχουμε καθαρό μυαλό, καθαρή θέση, είμαστε προετοιμασμένοι, ενωμένοι και δοκιμασμένοι μαχητές.

Προχωράμε.

Για το ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης,

Δημήτρης Κουτσοθέοδωρος | Πρόεδρος

Λεωνίδας Παρασκευόπουλος | Γεν. Γραμματέας

 

Νέα Βασική Ειδικότητα για ΜΠΔ στο ΤΕΕ

Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, έρχεται νόμος για την έκδοση ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των ειδικοτήτων. Επιπλέον όμως δημιουργούνται 4 ΝΕΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΙΑ EINAI OI ΜΠΔ.

Oι μεν επιτροπές κάποια στιγμή θα ολοκληρώσουν το έργο τους, αλλά οι βασικές ειδικότητες θα μείνουν για πάντα. Και όλες αυτές οι μεταβάσεις μπορεί να είναι επώδυνες για τους ΜΠΔ αφού όλα τα δικαιώματά μας προκύπτουν από την παραδοχή ότι είμαστε ΜΜ.

Αυτό είναι το νομοσχέδιο και η τροπολογία που μας αφορά είναι από τη σελίδα 61 και έπειτα:

http://www.parliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/9803604.pdf

Το ΔΣ θα συνεδριάσει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης και ενδεχομένως να παραγματοποιήσουμε και ανοικτή συνεδρίαση αύριο Τρίτη 22/11 στο ΤΕΕ ώστε να δούμε τι στάση θα πρέπει να κρατήσουμε.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Κουτσοθεόδωρος | Πρόεδρος ΔΣ

Λεωνίδας Παρασκευόπουλος | Γ.Γραμματέας ΔΣ

   

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΠΔ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ 2016

Συνάδελφοι, φίλες, φίλοι,
Στις 20 Νοεμβρίου έχουμε τις εκλογές του ΤΕΕ.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ειδικότητά μας είναι σημαντικά όπως και η ενδεχόμενη συνεισφορά μας για την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου.
Σε όλα αυτά μπορεί να συμβάλει η εκλογή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης στα Κεντρικά και Περιφερειακά όργανα του ΤΕΕ.
Όπως πράξαμε και το 2013, συγκεντρώσαμε τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Συμβουλευτείτε τον πίνακα και κάνετε τη σίγουρη επιλογή!

Καλή επιτυχία σε όλους όσοι είμαστε υποψήφιοι!

https://www.dropbox.com/s/sxbjhy7gaylkn17/TEE2016_IpopsifioiMPD.pdf

Δημήτρης Κουτσοθεόδωρος | Πρόεδρος
Λεωνίδας Παρασκευόπουλος | Γεν. Γραμματέας

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ΝΕΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ PATHFINDER

ΚΑΙΡΟΣ

FORUM ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

forum

FACEBOOK

Facebook Image

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Θέλετε να εγγραφείτε στο Μητρώο Μελών του συλλόγου;
Δείτε εδώ ποιές είναι οι προϋποθέσεις και η διαδικασία...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Σε ποιό τμήμα ΜΠΔ σπουδάσατε;