Σάββατο, Σεπτέμβριος 23, 2017

Αναζήτηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΠΔ

Ανακοίνωση Εφορευτικής Επιτροπής

Τρίτη 27/12/2016

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με βάση την πορεία των δηλώσεων μελών/καλπών και καθώς έχει τεθεί εκτός λειτουργίας η ηλεκτρονική αναζήτηση στοιχείων στο Μητρώο ΤΕΕ ανακοινώνεται ότι:

 1. Περιφερειακές κάλπες:
  1. Οι κάλπες Θεσσαλονίκης και Χανίων έχουν ξεπεράσει με ασφάλεια το απαιτούμενο όριο και συνεπώς θα ανοίξουν κανονικά στις 21/1
  2. Η κάλπη Ξάνθης δηλώθηκε από ελάχιστους συναδέλφους, συνεπώς δεν θα ανοίξει. Οι συνάδελφοι που είχαν δηλώσει Ξάνθη, αυτόματα ψηφίζουν στη Θεσσαλονίκη 
 2. Δηλώσεις μελών. Έχει υποβληθεί μεγάλος αριθμός εγγραφών μέσω πλατφόρμας/email και ταυτόχρονα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός μελών με πλήρη επιβεβαιωμένα στοιχεία και επιλογή κάλπης. Λόγω της διακοπης λειτουργίας του Μητρώου ΤΕΕ και άρα τη δυσκολία επάλήθευσης για τους εγγεγραμμένους το 2016 ή/και διαγραφέντες:
  1. Παρατείνεται ως 2/1 η δυνατότητα αποστολής αιτήσεων εγγραφής μέσω πλατφόρμας/email.
  2. Όσοι συνάδελφοι για τεχνικούς ή άλλους λόγους δεν έχουν ολοκληρώσει/προωθήσει τις αιτήσεις εγγραφής τους ή επιθυμούν να διορθώσουν στοιχεία, έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν έως 2/1.   
 3. Υποβολή υποψηφιοτήτων.
  1. Παρατείνεται  έως 4/1/2017 στις 8:00 μ.μ. η υποβολή υποψηφιοτήτων. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και αυτοπροσώπως, στις 4/1/2017 7.00-8.00 μ.μ.στο ΤΕΕ, Νίκης 4 Αθήνα, 8ος όροφος
 4. Διευκρίνιση για Δόκιμα Μέλη. Είναι σαφές από το καταστατικό ότι στις αρχαιρεσίες (εκλέγειν/εκλέγεσθαι) συμμετέχουν αποκλειστικά τα Τακτικά Μέλη του Συλλόγου. Η Εφορευτική Επιτροπή, εφαρμόζει το καταστατικό, κάτι που θα απαιτήσουν προφανώς Δικαστικοί Αντιπρόσωποι και Πρωτοδικείο. Επί του θέματος αυτού λοιπόν δεν τίθεται θέμα "επιλογής" αλλά νομιμότητας και η Εφ.Επιτροπή θα τη διαφυλάξει πλήρως.

Εκ μέρους της Εφορευτικής Επιτροπής.

 

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΣΜΠΔ

Συνάδελφοι,

Αρκετοί από εσάς λάβατε  σήμερα ένα μήνυμα με τίτλο "Σημαντική διευκόλυνση".

Σας ζητούμε να βοηθήσετε γιατί ως παλιά μέλη που είστε έχουμε μόνο ελάχιστα στοιχεία σας και σίγουρα όχι έγκυρη περιοχή κατοικίας.

Πατήστε στο link που έχει μέσα στο μήνυμα, είναι πραγματικά σημαντικό για τους συνάδελφους ποου έχουν ένα μεγάλο φόρτο ενόψει των εκλογών.

 

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ | ΕΦΚΑ

Εγκύκλιος για ΕΦΚΑ και νέο ασφαλιστικό.

Πολύ σημαντική για όσους ασκούν παράλληλη απασχόληση.

Πατήστε εδώ


Πρόεδρος ΔΣ ΠΣΜΠΔ

Δημήτρης Κουτσοθεόδωρος

   

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ Ν.4439

1. Απόψεις και ενέργειες ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ΤΕΕ, συλλογικών φορέων σχετικά με το Ν.4439/2016:

a. Στις Γενικές Συνελεύσεις Κοσμητείας ΠΚ και Τμήματος ΔΠΘ συζητήθηκαν οι εξελίξεις επ΄αφορμής του Ν.4439. Τα Ιδρύματα θεωρούν ότι θα πρέπει να προσέλθουν στις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και να αποδείξουν με βάση τα προγράμματα σπουδών, ότι ορθώς κατέχουμε όλα τα δικαιώματα που είχαμε ως σήμερα και πλέον να κατοχυρώσουμε με ΠΔ εκείνα που βασίζονται σε εγκύκλιους που αυθαίρετα αμφισβητούνται σε διάφορες περιοχές. Βάση εργασίας στις Ομάδες Έργου θα είναι το Σχέδιο ΠΔ της διαπραγμάτευσης ΜΠΔ/ΜΜ/ΜΑΝΜ του 2016.

b. Επί της μετονομασίας, κρίθηκε ότι αφενός θα πρέπει να εξανλητθούν οι δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος και αφετέρου δεν υπάρχει συσχέτιση μετονομασίας με το νόμο, αφού αυτός είναι αρμοδιότητας του ΥΠΟΜΕ και όχι του Υπ.Παιδείας.

c. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με κοσμήτορα και Πρόεδρο αντίστοιχα επιμείναμε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ και πως ο Ν.4439 δεν θα λύσει π.χ. τα θέματα ΑΣΕΠ. Ανεξάρτητα της πορείας διαπραγμάτευσης στις επιτροπές του νέου νόμου λοιπόν, θα πρέπει να δουλευτούν και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα στα οποία μόνο η μετονομασία απαντά, παρά τις πολλές αναδρομικές/μεταβατικές διατάξεις που θα σήμαινε.

d. Το ΤΕΕ, παρά την αρχική ενάντια τοποθέτηση του Προέδρου, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια.

2. Επιλογή εκπροσώπου και αναπληρωτή για την Ομάδα Εργασίας που ορίζει ο Ν.4439 κατόπιν αιτήματος του ΥΠΟΜΕ:

a. Κανένα μέλος του Συλλόγου μας δεν απέστειλε πρόταση να εκπροσωπήσει το Σύλλογο στην Ομάδα Εργασίας, ούτε τέθηκε θέμα μη συμμετοχής. Συνεπώς:

 • ως Τακτικό Μέλος προτάθηκε ο Πρόεδρος Δημήτρης Κουτσοθεόδωρος και
 • ως Αναπληρωματικό Μέλος ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Παπαδημητρίου

b. Το ΔΣ του ΠΣΔΜΗ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να στείλει εκπροσώπους, καθώς υπήρχαν επιφυλάξεις από παρατάξεις. Τονίζεται ότι ο ΠΣΔΜΗ στέλνει εκπροσώπους στις Ομάδες/Επιτροπές των ΜΜ και των ΗΜ. Οι υπόλοιποι σύλλογοι, σταδιακά στέλνουν εκπροσώπους και μέχρι 21/12 θα γνωρίζουμε  αν θα λειτουργήσουν κανονικά όλες οι ομάδες.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ΝΕΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ PATHFINDER

ΚΑΙΡΟΣ

FORUM ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

forum

FACEBOOK

Facebook Image

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Θέλετε να εγγραφείτε στο Μητρώο Μελών του συλλόγου;
Δείτε εδώ ποιές είναι οι προϋποθέσεις και η διαδικασία...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Σε ποιό τμήμα ΜΠΔ σπουδάσατε;